Akılcı Duygusal Terapi ABCD'ye Dayanır...

5 Mayıs 2017 Cuma 0 Yorum



ABCD diye adlandırdığımız akılcı duygusal terapi, basit kısaltmalar sayesinde olumsuz düşünceleri tanımlamada etkili, akılda kolay tutulacak bir yöntem sunar,

A noktası: Bu nokta sizi öfkelendiren olaylardır. "Activity" kelimesinde A harfi bu maddeye adını vermektedir. A noktası her şey olabilir bunlar, Sınavda bir harf yüzünde puan kaybetmek, istemediğiniz bir şeyin yapılması gibi.

B noktası: Bu madde öfkenizi tetikleyen olay hakkında düşündüğünüz şeyler gelir. Türkçesi "İnanç" olan "Belief" kelimesinde bu noktanın adı B.

C noktası: Bu noktada ise sizde oluşan duygusal sonuçları ifade eder. C noktasına giren duygular kendi içinizde yorumlamanız sonucunda hissettiğiniz duygular. Bu da "Sonuç" anlamına gelen "Consequence" kelimesinin baş harfi C'den gelir.

D noktası: A ile B olaylarının karşılaştığı yerdir D noktası. Yani inanç ve beklentilerimiz ile öfkelendiğimiz olayların karşılaştığı yerlerdir.  Aynı şekilde ismini "Dispute" kelimesindeki baş harfinden almaktadır.

Olumsuz Düşünceleri Nasıl Azaltırız?

Kendinizi değiştiremeyeceğiniz gibi fikirlere kapılarak mutsuz oluyorsunuz, oluyoruz. Neden mutsuz olduğunuzun önemi yok, bu mutsuzluğu sürdürmeyin mutsuzluğu sürdürüyorsunuz çünkü olumsuz düşüncelere yapışmış durumdasınız. İyi hissetmek için dolu ve iyi düşüncelerle olumsuz düşünceleri değiştirin. 



0 Yorum: