Evdeki Cips İle Marketteki Cipsin Farkı

26 Haziran 2017 Pazartesi 0 Yorum


Herkesin sevdiği özellikle çocukların çok sevdiği atıştırmalık olan cips herkesin zararlı olduğunu bile bile yediği inkar edilemez. İnsan yedikçe yiyesi geliyor ama konumuz bu değil konumuz, evde yapılan cips ile marketten aldığımız cipslerin farkı ne olduğu.

Kendiniz yapıyorsunuz işte bu gene yeter. Neyin nasıl olduğunu, Neler katıldığını biliyorsunuz önemli olanda bu zaten. Tabi ki de markette satılan cipslerden daha lezzetli olacağı kesin çünkü kendi damak tadınıza göre yapıyorsunuz mesela tuzlu seviyorsanız tuzu fazla koyuyorsunuz veya baharatı fazla koyuyorsunuz işte o yüzden en lezzetli cips kendi ayarınıza göre yaptığınız cips'tir. Bir güzelliği daha var istediğiniz kadar yapıyorsunuz bir sınırlama yok tabi patatesin yettiği kadar.

Doritos da zamanında hisseli kampanya yapmıştı hatırlarsanız. Herkes bir lezzet bulup gönderecekti ve Türkiye'den hamsili cips'den tut kokoreçli cips önerene kadar olmuştu. Kazananda yoğurt sarımsak ve nane üçlüsünü mısırlı cipse ekleme önerisini veren kişi kazanmıştı. Demek istediğim Doritos da zamanında herkesin ne istediğini bulmaya çalışmış. 

Markette aldığımız cipsler obeziteye yol açtığını ve daha bir sürü zararı oluğunu biliriz ama evde yapacağımız cipsin kalorisini düşürebiliriz. Sadece patatesten cips de olmasına gerek yok çoğu meyvenin bunlar elma, havuç, turp, portakal cipsisi yapmak mümkün. Meyveli olunca adına cips der miyiz bilmiyorum ama portakallı cipsinin isminden de anlaşılacağı gibi saplık olduğu kesin. Meyveli cipslerin lezzet konusunda bir düşünce söyleyemem çünkü hiç yemedim ama lezzetli olduğu konusunda rivayetler var. Hemen ön yargılı yaklaşmayın baharatları normal cipsilere göre değişik olacakları için lezzetli olabilirler. Bunun yanında evdeki cipsilerde trans yağ gibi koruyucu maddeler bulunmaz. Yapılışına baktım ve tavada kızartmak yerine fırında yapmakta mümkün. Fırında yapınca tavaya nazaran daha sağlıklı olacağını sizde biliyorsunuz. Yapmak bana göre biraz zahmetli ama çocuğunuza sağlıklı olmayan cips yedirmektense biraz uğraşıp sağlıklı cips yedirmeyi tercih etmeniz lazım. İnternette bir sürü yapılış videosu, yazısı var hatta meyveli cipsinin dahi var yani küçük bir araştırmayla hemen yapılışını bulabilirsiniz.

0 Yorum: