E-Postanıza Yanıt Almak İçin Taktikler

16 Ağustos 2017 Çarşamba 0 Yorum


Ulaşmak istediğiniz kişiye çok fazla mail geldiğinden eminim yoksa zaten şimdiye kadar ulaşmıştınız bile. Birçok e-posta içinden ayrılmanız gerekiyor ve bunu için bazı küçük ipuçları var. Kesin sonuç vaat etmesek de yanıtlanma ihtimali normale oran daha yüksek olacağı kesin.

Öncelikle ulaşmak istediğimiz kişiyi Ahmet olarak belirleyelim. İlk olarak Sevgili Ahmet yerine Ahmet Bey demeniz gerekiyor. Sevgili demen için o kişiyi tanıyor, konuşmuşluğunuzun olası gerekiyor. Diğer bir giriş cümlesi ise kısaca "Merhaba,".

Size bir soru yöneltiyorum. Attığınız maili Ahmet o dolu vaktinde neden sizin için harcasın?
Ulaşmak istiyorsanız onu tanıyorsunuz demektir. Biraz onun hakkında araştırma yaparak mailinizi ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Mesela "Son yazdığınız blogda şu cümle benim ufkumu açtı :)" deseniz diğer maillerden ayrılmış olursunuz. Mailiniz sıradan bir mektup olmaktan çıkar.

Ahmet'e sormak istediğinizi sorun ama onun kısa cevap verebileceği bir soru sorun. Mesela "Bir süre telefon görüşmesi yapabilir miyiz?" yerine "Pazartesi günü 2 veya 3'te ofisinizde 8 dakikalık hızlı bir görüşme yapabilir miyiz?" yazınız. En önemlisi Ahmet'in zamanının dolu olduğunu unutmayın ve şu cümleyi asla kullanmayın " Sizi rahatsız ettiğim için özür dilerim".

Bazı ufak detaylar;

  • Her cümleye ben diye başlamayın.

  • E-posta adresiniz saçma sapan bir şey olmasın.

  • Saygı gösterin. Mesela "Ahmet kanka bizim şu işi halledelim" olmaz. Asla cevap vermez.

  • Yazım yanlışlarına dikkat edin bunu kişi çok önemsemese de sıfır hata bir cümle göze daha güzel gözükecektir. 

0 Yorum: