Bekleneni Verdimi #1 | Yaz Dizileri

8 Temmuz 2017 Cumartesi 0 Yorum


Blogun başlığından anlayacağımız gibi yeni serimizin birinci bölümündeyiz. Serimizin adı bekleneni verdimi bu serideki ele alacağımız konular büyük bir merakla beklenen dizierin konuları beklendiğine deyip değmediğini tartışacağım. İlk bölümünde ise yaz dizilerini teker teker ele alacağız ve bunların istenildiği gibi olup olmadığına bakacağız.

Yaz dizileri denilince bana daha çok alternatif diziler gibi geliyor tabi bunu küçümsüyormuşum gibi algılamayın ama sanki yaz dizilerini kış dizilerine göre daha az önem veriyorlar. Buda izleyicinin sevmesede izlemesine sebep oluyor açıkcası yaz dönemleri televizyon izlemek içimden gelmiyor. Dediğim gibi yeterince önem verilmiyor gibi tabi zaten yaz dizileri denince aşk dizileride geliyor insanın aklına neden derseniz. Genel olarak baktığımızda çoğunlukla aşk konulu diziler izliyoruz tabi bunların arasından güzel diziler çıkmıyor değil ama çoğunluğunu beğenmiyorum tabi bide dizilerin uzun olması var ama oraya girmiyorum çünkü girersek çıkamayız. Kış sezonlarına baktığımızda %60'lık aşk dizisi diğerleride aksiyon falan paylaşıyor zaten %40'lık kısımların çoğu tutuyor zaten ama kış sezonu bittiğinde yaz sezonu giriyor ve %60'lık kısım oluyor size %90 gerisi komedi oluyor ama onlarda genellikle romantik komedi oluyor. Çok konuştum gibi sanki demi neyse dizileri geçelim artık


Dolunay

Dizinin ilk önce oyuncularına bakalım. Oyuncular Özge Gürel (Nazlı), Can Yaman (Ferit), Hakan Kurtaş (Deniz), Necip Memili (Hakan), Öznur Serçeler (Fatoş), Ilayda Akdoğan (Asuman), Türkü Turan (Alya), Alara Bozbey (Nilüfer), Balamir Evren (Engin), Berk Yaygın (Tarık), Özlem Türay (Ikbal), Alihan Türkdemir (Bulut), Yeşim Gül (Leman), Irmak Ünal (Zeynep) ve Mert Yavuzcan'dır (Demir) dizinin yapımcılığını No Dokuz yapmaktadır. Dizinin yönetmen kolduğunda ise Çağrı Bayrak oturmaktadır. Seneryo'ya ise Ayşen Günsu Teker, Fikret Bekler ve Elif Özsüt gibi isimler bakmaktadır.

Dizinin hikayesine baktığım Ferit başarılı bir iş adamıdır. Evinde her gün gelmeden önce yemeğini yapacak bir aşcı çalışır. Ama Ferit'in titizliği ve mükkemmeliyetçiliği yüzünden hiçbiri uzun süre çalışamamaktadır. Nazlı ise Gastronomi bölümü yüksek lisans öğrencisidir. Nazlı kardeşiyle birlikte oturduğu evi çekip çevirebilmek için acilen iş aramakta ama zıt bir insan olduğu için bulduğu işlerde uzun süre çalışamaz. Ikiside birbirine zıt olan bu iki insanın bu işte kesişir ve didişmeye başlarlar. Dizinin ilk bölümü 4 Temmuz Salı günü Star Tv'de yayınlandı dizinin ilk bölümünün reytinglerine baktığımızda ise Total'de 5,45 ile 1. sırada dizinin yaz sezonu olarak baktığımızda bekleneni verdi ama bu ortalama kış sezonunda 1. olmak biraz zor ama genele değil şuana baktığımız için bekleneni verdi.


Deli Gönül

Deli Gönül'ün oyuncu kadrosu şu isimlerden oluşmakta Tuvana Türkay (Fatmanur), Murat Ünalmış (Mehmet), Çiğdem Batur (Türkan), Ogün Kaptanoğlu (Ahmet), Macit Sonkan (Basri), Iştar Gökseven (Hayri), Mine Tüfekcioğlu (Nuran), Nilgün Karababa (Ayşen), Barış Yalçın (Nihat), Tarık Özenbaş (Şafak) ve  Hayal Ada Toprakkaya (Şükran) gibi isimler dizide yer almaktadır. Dizinin yapımcılığın 25 Film yapmaktadır. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Selim Demirdelen ve Berat Özdoğan oturmaktadır. Seneryo yazan kişilere gelecek olursak bunlar Rahşan Çiğdem İnan, Barış Pirhasan ve Selim Demirdelen olarak 3 kişi seneryoyu yazmaktadır.

Dizin hikayesine baktığımızda ise öncelikle dizinin çekimlerini Antakya ve İstanbul'da yapılmaktadır. Dizi herşeyini kaybetmiş bir öğretmenin hayatını konu alacak bir dizi dram ağırlıklı olacak bir dizi öğretmenin İstanbul'a alışmasınıda konu alacak diğer bir başrol oyuncusu Tuvana Türkay (Fatmanur) ise bu dizide babasının onun için kurduğu hayatta esir olan bir öğretmeni canlandıracak dizi ilk bölümüyle 4 Temmuz Salı günü ilk bölümüyle Fox Tv'de ekrana geldi. Dizinin reyting oranlarına baktığımızda ise Total'de Dolunay dizisinin tekrar bölümünün hemen ardından 3. sırada 3,01 reyting ile yer almaktadır. Baktigimizda 3. sırada iyi bir yerde ama puani çok az gorünüyor bildiğime göre kışın bu puandaki diziler çalkantıda oluyordu dizinin hikaye bakimindan sevdim drama dizisi reytingde kendi gününde iyi gözüküyor ama dizin reyting yükseltmesi lazım yükselirse uzun soluklu bir dizi olacağını düşünüyorum. Ben beğendim diziyi bence bekleneni verdiğini düşünüyorum.


Adı Efsane 2. Devre

Adı efsane dizisizinin oyuncu kadrosu şu isimlerden oluşmaktadır. Cem Yiğit Üzümoğlu (Hakan), Baran Bölükbaşı (Fiko), Şenay Gürler (Reyhan), Hakan Ummak (Sadık), Kaan Sevi (Ali), Ferit Kaya (Ozan), Simay Barlas (Naz) ve Özgü Kaya (Sibel) Diziyi D Yapım yapmaktadır. Dizinin yapımcıları ise Lale Eren ve Ayşe E. Durmaz'dır. Dizinin seneryosunu yazan 4 kişi vardır bunlar Filiz Alpgezmen, Eylem Akın, Vural Yaşaroğlu ve Murat Can Tura'dır. Son olarak dizinin yönetmen koltuğunda ise Başak Soysal oturmaktadır.

Bilindiği üzere dizi 2. Sezonu gibi bişeydir çünkü dizi 10 Haziram 2017 tarihinde 20. Bölümüyle diziye biraz ara verdiler. Dizinin ismine 2. Devre ekleyerek sıfırdan yeni bir hayata başlayacaklarını demek istemişlerdir. Diziyi izliyorsanız biliyorsunuzdur dizinin 20. Bölümünde Dizinin ismindeki efsane yani Tarık kızlarıyla beraber Antalya'ya gitti. Dizi yani bundan sonra Efsane hocaları olmadan ve Hakan'ın sevdiği kızı unutmasını konu alacak tabi yeni bölümü 4 Temmuz'da yayınlandı ama ben izlemedim fragmanda ise hakan mahalleye yeni taşınan kızdan etkilenmiş gibiydin. Dizi günü değişti eskiden cumartesi akşamları olan dizi bundan sonra salı akşamları evimize konuk olacak. Dizinin reytinglerine baktığımızda dizi 21. Bölümü total'de  2,29 reytingle 7. Sırada yer almaktadır. Dizinin reytingleri çok düşük görünüyor dizini önceki bölümlerine baktığımda reytingleri aynı bu gidişe göre dizinin uzun süre yayın hayatına devam edeceğini düşünüyorum sonuç olarak bekleneni vermedi.


Ateşböceği

Ateşböceği dizisi oyuncu kadrosu şu isimlerden oluşmaktadır. Seçkin Özdemir (Barış), Nilay Deniz (Aslı), Umur Yiğit Vanlı (Hakan), Belma Canciğer (Handan), Durul Bazan (Metin), Lal Tayra Bahar (Çiçek), Çağrı Çıtanak (Teo), Derya Alabora (Cahide), Şebnem Dilligil (Neşe), Alicia Kapuduğ (Arzu), Berkay Tulumbacı (Barbaros), Seda Güven (İlayda), Gözde Çığacı (Gül), Çiğdem Aygün (Sıdıka) ve  Aslı Samat (Şirin) gibi isimler bulunmaktadır. Dizinin yapımcılığını Mia Yapım üstlenmektedir. Dizinin yönetmen koltuğunda Barış Yöş oturmaktadır. Seneryoyu ise Ebru Hacıoğlu yazmaktadır.

Dizinin konusu ise genç bir avukat olan Barış hayatının en zor davasıyla karşı karşıya kalır. Aslı ise hayat enerjisi hiç bitmeyen bir taksi şöförüdür ve bu ikilinin hayatı bir şekilde bir yerde kesişmektedir. Hayatta yaşamadığı hiç bir şey kalmadığına inanan Barış hayatına süpriz bir şekilde giren Aslı'yla beraber yeni maceralara atılmaktadır.Dizi 6 Temmuz Perşembe günü Star Tv'de ilk bölümüyle yayınlandı ve dizi seyircilerin ilgisini çekmiş gibi gözüküyor. Dizinin perşembe akşamı reytinglerde Kanatsız Kuşlar adlı dizinin arkasında ikinci sırada yer almakta. Dizinin reytinglerine baktığımızda ise Total'de 4,11 reytingle 2. Sırada yer almaktadır. Ateşböceği dizisinin reytingleri iyi gözüküyor yani yeterli bir reyting bence dizinin bekleneni verdiğini düşünüyorum.

Bu blog'ta 4 tane yaz dizisini bekleneni verip vermediğini söyledik tabi ki bu kadar az yaz dizisi yok bu serinin diğer dizilerle beraber en kısa sürede 2. Bölümü gelecek.

0 Yorum: