Konumuz Youtube #1 | Burak Oyunda'nın Düşüşü

11 Eylül 2017 Pazartesi 0 Yorum


Uzunca bir süre sonra yeni serimle karşınızdayım. Bu seride Youtube'da yaşanmış popüler olayları konu alacağım. Bu aslında popüler bir konu değil ama bu kadar fazla izlenen popüler bir kanalın bu kadar az izlenmesi ve abone sayısının ağır bir şekilde artması beni bu konuda yazı yazmaya teşvik etti diyelim.



Burak Oyunda kanalı isminden anlaşılacağı üzere bir oyun kanalıdır. Arada kanalında farklı içerikli videolar atmaya çalışsada kanalının %95'i oyunlardan oluşmaktadır. Burak Oyunda kanalı bir zamanlar Youtube Türkiye'nin en büyük bireysel kanalıydı ama abone sayısındaki yavaş artması ve videoların az izlenmesi sonucu Youtube Türkiye'de birçok kanalın altına düştü. Burak Oyunda bu olayının Youtube Türkiye'nin yüzünden olduğunu izlenmelerini onların yüzünden düştüğünü ve abonelerin video attıklarını mesaj olarak gitmesi gerektiğini ama gönderilmediğini söyledi. Burak Oyunda kanalının bazı yorumlarına baktığımda ve kendi düşüncemle birlikte Burak Oyunda kanalı ile aynı fikirde olmadığımızı söylemeliyim.

Kendi fikrim ve Burak Oyunda'nın bazı yorumlarına göre şunu söylemeliyim Burak Oyunda daha az oyun videosu yapmalı ya da bazı Youtube kanalları gibi kanalını oyun kanalından eğlence kanala çevirmesini istiyorduk. Burak Oyunda ise bunu duymuş olacak ki Youtube'da yeni kanal oluşturdu, kanalın ismi ise Burak Şahin ve bu kanalda vloglar ve eğlence içerikli videolar geleceğini söyledi ve ilk videosunu attı. Kanalın diğer kanaldan daha fazla izleneceğini düşünüyorum. Zaten Burak Oyunda kanalına baktığımızda eğlence içerikli videoların normal videolardan daha fazla izlendiğini görebilirsiniz. Bu konuda onu desteklediğimi ve doğru yolda olduğunu söylemeliyim diğer kanalı bir kaç gün gibi kısa bir süre içerisinde 56.000 aboneye ulaştı ve yukarıda belirttiği gibi ilk videosunu attı. Burak Oyunda yeni kanalında videoları her hafta cumartesi saat 19.00'da  yeni video atacağını söyledi. 


0 Yorum: