Yurt Dışında Yayınlanıp Başarılı Olmuş Türk Dizileri

17 Ağustos 2017 Perşembe 0 Yorum


Türkiye'de oynanan dizilerden birçoğu bittikten sonra veya Türkiye'de yayınlanırken yurtdışında bazı ülkelerde yayınlanmaktadır. Bu dizilerden çoğu tutmamakta bende size hem Türkiye'de hemde yurtdışında reyting rekorları kıran Türk dizilerini yazacağım.


Muhteşem Yüzyıl

Muhteşem Yüzyıl ülkemizde 2011 - 2014 tarihleri arasında yayınlanmıştır. Dizi yayın hayatına 5 Ocak 2011 yılında Show Tv'de başlamıştır. Daha sonra kanal değiştirme kararı alınıp 2012 yılında Star Tv'ye transfer olmuştur. Muhteşem Yüzyıl 4 sezon sürerek 139 bölüm yayınlanmıştır. Dizinin konusuna gelecek olursak Osmanlı İmparatorluğu padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın ve eşi Hürrem Sultan'ın hayatı, Hürrem Sultan'ın evlatları için giriştiği taht mücadelesi ve saray hayatı üzerine kurgulanmıştır. Dizi yaklaşık 60 ülkede 500 milyondan fazla izleyiciye ulaşmıştır. Ayrıca dizi yurtdışında en fazla izlenen Türk dizisi olmuştur ve yayınlandığı her ülkede hemen hemen başarıya ulaşmıştır.


Ezel

Ezel 28 Eylül 2009'da Show Tv'de yayınlanmaya başladı ve 25 Ocak 2010'da atv'ye transfer olmuştur. Dizi 2 sezon çekilmiştir ve 71 bölüm'den oluşmaktadır. 20 Haziran 2011 tarihinde ise ekranlara veda etti. Dizinin konusuna gelecek olursak Ezel'in hayatını mahveden arkadaşlarından intikam almasını konu alan bu dizi Türkiye'nin en sevilen dizisi olarak görülmektedir. Dizi Türkiye haricinde ise 12 ülkede yayınlanmıştır. Dizi yurtdışında en fazla ilgi görmüş ikinci dizi olarak görülmektedir. Ayrıca dizi Balkanlarda ve Güney Amerika'da en çok izlenen dizilerde


Aşk-ı Memnu

Aşk-ı Memnu dizisi 4 Eylül 2008'de Kanal D kanalında yayın hayatına başladı ve 24 Haziran 2010'da ise ekranlara veda etti. Dizi Türkiye'de yoğun bir ilgisi bulunuyordu ve dizinin her bölümündeki sahnelerde insanlar tarafından eleştiriliyordu. Dizi final yaptığı bölümde ise en yüksek izlenme oranına ulaşmıştır. (Toplam izleyicide 23,4 ve AB grubunda ise 27,1 izlenme oranlarına ulaşmıştır.) Dizinin konusu ise şöyledir dizi İstanbul'da aynı evde yaşayan iki insanın yasak aşkını ve etraflarındaki hayatı konu alıyor. Dizi Türkiye haricinde 26 ülkede yayınlanmaktadır ve Türkiye'de gördüğü ilgi kadarda yurtdışında ilgi görmektedir. Dizi yurtdışında genellikle Arap ve Avrupa ülkelerinde ilgi görmektedir. Ayrıca dizi bittikten sonra tekrar bölümleri ile yayınlanıyordu ve tekrar bölümleriyle ilgi görmeye devam etti.

Öneri :Tekrar Bașlasa Dediğimiz Diziler

0 Yorum: