Konumuz Youtube #2 | Dıss Şarkıları Nereye Gidiyor

22 Eylül 2017 Cuma 0 Yorum


Yeni başlamış olduğumuz serimiz olan Konumuz Youtube bugün ikinci bölümünü yazıyorum. Bugün konumuz başlıktan anlaşılacağı gibi Youtube'da son günlerde neredeyse bütün Youtuberlar dıss şarkısı yapmaya başladı bugün bunu tartışacağız.

Reynmen ve Enes Batur'un başlatmış olduğu bu dıss şarkıların ardından birçok Youtuber'ı harekete geçip yeni dıss şarkıları çıkarmaya başladı. Ardından bu dısslere tepki videoları geldi. Tabi öncelikle bundan haberi olmayan takipçilerimize ne yaptıklarından bahsedelim. Youtuberlar yeni şarkılar yaparak bu şarkılarda diğer Youtuberlara bazıları isim vererek bazıları ise isim vermeden laflar sokuyor. Bu dıss şarkıları bir çok Youtuber için maddi ve manevi anlamda bir çok katkı sağladığını söylemeliyim. Acayip bir şekilde dıss şarkıları ve onların tepkileri çok izleniyor ve hepsi trend videolar aralarına giriyor. Açık olarak söylemek gerekirse Enes Batur ve Reynmen dıss şarkısı çıkardıktan sonra çıkmasa çok daha iyi olacağını söylemeliyim. Neden derseniz kulağa hoş gelmesi ve görüntü bakımından sadece ikisini beğendiğimi söylemeliyim. Hani sanki yapmak için yapmışlar gibi geldi

Bu dıss şarkıları genellikle rap olarak yapıldığı için rapçilerden bazılarından tepkiler geldi. Bence bazılarına gelmesi gerektiğini düşünüyorum. İçlerinden en fazla 3 tane seçebilirim bunlarda açıkca söylemek gerekirse Enes Batur ve Reynmen şarkıları haricinde Halil Söyletmez'in şarkılarını beğendiğimi söylemeliyim. Bu şarkıların sonu ne zaman geleceğini merak ediyorum gerçekten artık bunları geçip düzgün ve kaliteli içerikler üretmeliler. Bundan ayrı bir konu olarak ise bir kaç Youtuber'ın kanalını gezdiğimde en az 5 veya 10 videosundan biri müzik oluyor bu dışarıdan bakıldığında ise içerik üretilmiyor anlamına geliyor bana açıkcası Youtube kanalları müzik yapmaması gerektiği taraftarıyım. Tabi sadece müzik ile ilgili kanallar haricinde. Bu blog'da Youtuberlara sallamış gibi olduk biraz ama gerçek hislerimi söyledim bu blog'a bakarlar ise tavsiyeme uyacaklarını umuyorum.

0 Yorum: