İnsan Kendinden Daha Akıllı Yapay Zeka Yapabilir Mi?

10 Haziran 2017 Cumartesi 0 Yorum



Daha çok yolun başında olunan yapay zeka da çeşit çeşit sorular aklımızı kemirmeye başladı bunlardan birisi de " İnsan kendinden daha zeki bir yapay zeka geliştirebilir mi? " aslında sorunun cevabı basit " Hayır " benim de dayandığım kaynak filozoflar tabi ki de bu cevap büyük bir olasılık. Gün geçmiyor ki bir inanılması zor durum daha yaşanmasın. Şöyle ekliyorlar " İnsan muhtemelen kendisi ile aynı zekilikte yazılım geliştirebilir. " Yani ileride insan kadar zeki robotların olacağı öngörülüyor.

İnsan kendisi kadar zeki bir yapy zeka yapması için öncelikle kendi beyninin nasıl çalıştığını bilmeli. Yapılan son araştırmalarda düşüncelerin beyin kabuğundaki nöronlardan ortaya çıkmadığı, insan beyninin başta glia hücreleri olmak üzere birçok hücreden oluşturduğunu gösteriyor. Bu da kişilik sadece beyin kabuğunda değil de beynin tamamında ortaya çıkıyor. Bu da işleri epey zorlaştırıyor. Çünkü bugüne kadar insan beynin örneğini yapmak için beyin kabuğunun yeterli olduğu biliniyordu.

Elon Musk da bunu bildiği için sıfırdan yapay zeka yapmanın çok zor olduğunu belirtiyor. Bunun yerine belki düşünmesi bile zor insan beynini bilgisayara çevirmenin daha kolay olduğunu söylüyor Elon Musk. Böylece insanın kendinden daha zeki robot yaratabilir mi çelişkisi ortadan kalkıyor.

0 Yorum: